Website

Waar staat de term e-commerce voor?

E-commerce (electronic commerce of elektronische handel) staat voor het kopen en verkopen van goederen en diensten via een elektronisch medium. Online verkoop van goederen en diensten via het world wide web is de bekendste vorm.” (KMO-IT)

De voordelen van een webshop op een rijtje

24/24

Een webshop kent geen sluitingstijden en dat komt de online consumenten natuurlijk goed uit. Na een lange werkdag vanuit de zetel of net voor het opstaan gewoon vanuit je lui bed enkele webshops bekijken en misschien wel iets leuks op de kop tikken, dat kan. Gedaan met teleurstellingen omwille van korte of onhaalbare openingsuren. 

Bereik

Een webshop is de ideale aanvulling naast je fysieke winkel(s). Het vergroot je consumentenbereik en helpt je ook nieuwe doelgroepen te bereiken. Het grote voordeel van een webshop is dat jij trouwens niet alle producten op stock hoeft te hebben. Die kunnen gerust opgeslaan blijven bij een leverancier op stock tot de bestelling van de consument afgerond is.

Een webshop laat ook toe om te experimenteren (introductie nieuwe producten) en aan te passen naar de behoeftes van de consumenten (Google analytics).

Kostenbesparend

Je hoeft geen huur te betalen want de webshop bestaat enkel virtueel. De enigste kosten die verbonden zijn met een webshop zijn het ontwerp (éénmalig), de programmatie (éénmalig) en de jaarlijkse hosting. Daarnaast verloopt de verkoop en betaling van producten volledig automatisch. De facturen kan je rechtstreeks uit de webshop halen en inboeken.

Cijfers

Een webshop is naast een extra verkoopkanaal ook een enorme informatiebron. Je kan er extra informatie over je klanten verzamelen zoals wanneer haakt een klant af? Hoe navigeert de klant doorheen de website? Wat slaat er aan? En wat net niet? 

Overtuigd?

Ben jij al overtuigd van de voordelen van een webshop? Of wens je graag nog wat meer uitleg? Of misschien zelfs een offerte op maat? Contacteer Sander vrijblijvend via sander@brandberries.be of telefoneer op 09 279 86 39.